Arkitektjobb

Arbetsmarknaden för arkitekter ser ljus ut och konkurrensen om arkitekt-jobb spås vara låg även kommande år. Det gör att utbildade arkitekter som söker efter spännande arkitektjobb har stora möjligheter att landa drömjobbet. Här presenteras tre sidor som visar lediga jobb som arkitekt.

Lediga jobb – Arkitekt - Hitta arkitektjobb

Det finns många lediga jobb som arkitekt. Det kan ibland vara svårt att få en överblick över alla lediga jobb, då olika företag och organisationer har sina egna jobbsidor. Det finns en lösning på det problemet.


1. Arkitektjobb.nu

Denna sida med lediga jobb som arkitekt samlar landets alla arkitektjobb. Arkitektjobb.nu är sidan att gå till om du vill ha en sammanställning över alla arkitekt-jobb som finns att söka, oavsett om tjänsterna är inom offentlig- eller privat sektor. Flera av jobben kan sökas utan CV och personligt brev. I de fallen kan du snabbt och enkelt fylla i ett formulär och svara på frågor i anslutning till annonserna. Här finns alla typer av inriktningar inom arkitektyrket samlade, exempelvis kan du söka inredningsarkitekt-jobb, planarkitekt-jobb, landskapsarkitekt-jobb och många fler roller kopplade till arkitektyrket.

Kom till Arkitektjobb.nu

2. Liljewall.se

En av de mest välkända och ledande arkitektkontoret i Sverige heter Liljewall. De finns representerade med kontor i Göteborg, Stockholm och Malmö. På deras kontor i storstadsregionerna jobbar det 240 personer och de har ofta lediga tjänster ute. Ett tips är att hålla koll på deras karriär-sida där lediga jobb kontinuerligt läggs ut. De har även praktikantplatser att söka, vilket kan vara en bra väg in på företaget.

Kom till Liljewall.se

3. Whitearkitekter.com

White Arkitekter har kontor i 10 städer i Sverige och de söker alltid efter kreativa och nyfikna människor som vill komplettera deras team. Det jobbar över 900 personer på White och allt som oftast finns det både lediga heltidstjänster såväl som praktikantplatser att söka. Kolla in utbudet av lediga jobb hos White Arkitekter redan idag.

Kom till Whitearkitekter.com

Arkitekter och attefallshus

När det kommer till attefallshus kan man dela upp de arkitektritade attefallshus i två huvuddrag. Dessa presenteras nedan.

Via ett företag

Det vanligaste är att köpa ett arkitektritat attefallshus via en firma. Då har attefallshuset ritats av en arkitekt i grunden men designen har sedan ”tagits över” av leverantören som säljer huset i större skala och når många intressenter och attefallshusköpare. I detta fall kommer attefallsdesignen ut på marknaden i bred skala.

Skräddarsydd beställning

Ett annat tillvägagångssätt är att en arkitekt får ett uppdrag och ska rita ett attefallshus anpassad för en specifik beställare. Dessa attefallshus är unika och finns bara i ett exemplar. Beställaren har i denna situation en stor möjlighet att påverka utfallet och komma med önskemål. Slutresultatet blir att beställaren får ett attefallshus utifrån sina önskningar och behov, självklart med den valda designerns prägel på attefallshusets utformning.

Exempel

Låt oss leka med tanken att en beställare vill ha ett helt unikt attefallshus som bara tas fram för beställaren. Då är det läge att anlita en arkitekt som tar vidare projektet och skissar fram en planritning och utformning på attefallshuset, som beställaren är belåten med. För att anlita en arkitekt kan beställaren ta in olika offerter via hemsidan Arkitekt-offert.se.

Arkitektens roll

När det kommer till attefallhus spelar arkitekten en stor roll för utformningen och slutresultatet. Beställaren kan antingen vilja ha ett attefallshus som smälter in med det större huset på tomten, eller så ska attefallshuset stå på egna ben och sticka ut på tomten. Eftersom utrymmet är begränsat (max 30 kvm) måste planlösningen vara smart.
Många arkitekter väljer lägga stort fokus på höjden i ett attefallshus, kanske genom ett elegant loft där sängplatsen ryms? När det kommer till attefallshus gäller det för arkitekten att göra så mycket som det bara går av en liten yta.